وظایف مدیر فناوری

با توجه به نقش مهم روزافزون فناوری در توسعه و موفقیت کسبوکارهای مدرن، بسیار مهم است که تیمهای فناوری اطلاعات بسیار ماهر و توانمند باشند. ویژگی هایی مانند مسئولیت پذیری، مدیریت بحران و توانایی اولویت بندی از جمله وظایف مدیر فناوری است.
یک مدیر فناوری اطلاعات (IT) که به عنوان ناظر فناوری اطلاعات یا مدیر سیستم های اطلاعاتی نیز شناخته می شود، مسئول نظارت، اجرا و نگهداری نیازهای محاسباتی یک شرکت است.
مدیران فناوری اطلاعات متخصصان فناوری اطلاعات می باشند. آنها فعالیتهای مربوط به کامپیوتر و سیستمهای اطلاعاتی یک شرکت را برنامهریزی، هدایت و نظارت میکنند. مدیر IT هماهنگ کننده مشاغل مربوط به سختافزار، نرمافزار و شبکه مورد استفاده سازمان است. مدیر فناوری اطلاعات فردی حرفه ای است که تضمین می کند همه کارمندان از فناوری مورد نیاز برای انجام کار خود برخوردار هستند.
وظایف و مسئولیت های یک مدیر فناوری اطلاعات چیست؟
وظایف و مسئولیت های اصلی یک مدیر فناوری اطلاعات، نظارت و نگهداری از کلیه سیستم های کامپیوتری در یک شرکت است. آنها با نظارت بر کارآیی و همچنین اقدامات امنیتی اتخاذ شده در برابر هر گونه آسیب پذیری در برنامه های نرم افزاری که به طور روزانه استفاده می شوند ، اطمینان حاصل می کنند که این سرویس ها بدون مشکل اجرا می شوند و از عملکرد ایمن در هر بخش اطمینان می دهند.
۱- مهارت های ارتباطی و بین فردی
دلایل مختلفی وجود دارد که چرا مهارت های ارتباطی قوی برای مدیران فناوری اطلاعات ضروری است.مدیران IT به عنوان مجرای بین متخصصان فناوری اطلاعات و بقیه مشاغل عمل می کنند.
مدیران فناوری اطلاعات ملزم هستند الزامات تجاری را با کارکنان فناوری اطلاعات در میان بگذارند و همچنین الزامات یا چالش های کلیدی فناوری اطلاعات را برای کارکنان عملیات توضیح دهند.آنها باید بتوانند به طور موثر ارتباط کلامی و نوشتاری برقرار کنند و همچنین باید شنوندگان خوبی باشند.
این مهارت ها آنها را قادر می سازد تا ارائه های مؤثری را برای مدیریت ارشد یا تصمیم گیرندگان کلیدی ارائه دهند، اسناد فنی یا تجاری مرتبط و به روز را ایجاد کنند، جدیدترین سیاست های امنیت سایبری را برای رتبه و پرونده سازمان توضیح دهند و با فروشندگان همکاری کنند تا بهترین معامله ممکن در مورد خریدهای فناوری جدید انجام شود.
آنها همچنین باید به طور فعال با تیم خود معاشرت کنند، چالش های آنها را درک کنند، آنها را برای پیشرفت شغلی خود راهنمایی کنند و آماده باشند تا در صورت لزوم آموزش ارائه دهند. مدیران فناوری اطلاعات همچنین باید بتوانند بدون اینکه حالت تدافعی یا – بدتر – توهین آمیز داشته باشند، به شکایات رسیدگی کنند.
مدیران فناوری اطلاعات باید بتوانند تیمهای مؤثری بسازند، حتی اگر گزارشهای مستقیم نباشند.آنها همچنین باید بتوانند تعارضات را حل و فصل کرده و به حداقل برسانند، به کارکنان انگیزه دهند و با مدیریت ارشد ارتباط برقرار کنند تا به مسائل یا تصمیمات مهم IT رسیدگی کنند.
۲- حل مسئله و تصمیم گیری
سیستم های فناوری اطلاعات امروزی نقش فعال و استراتژیک تری را در اکثر سازمان ها ایفا می کنند و ارزش ملموسی به کسب و کار می افزایند. اما، برای اینکه این اتفاق بیفتد، سیستم ها باید به خوبی کار کنند و تداوم کسب و کار را تضمین کنند.
دو حوزه ای که مدیران فناوری اطلاعات مسئول آن هستند و مهارت های قوی در حل مسئله و تصمیم گیری ارزشمند است.حتی بهترین زیرساختها یا کارکنان فناوری اطلاعات نمیتوانند کاملاً عاری از چالش باشند.
این بخشی از کار یک مدیر فناوری اطلاعات است که به سرعت به مسائل رسیدگی کند، دلایل اصلی را شناسایی کند، و راه حل های مرتبط را پیدا و اجرا کند. تاخیر در حل یک مشکل می تواند برای تداوم و طول عمر سازمان کشنده باشد، بنابراین مدیران فناوری اطلاعات باید بتوانند به سرعت و به طور موثر با مشکلات مقابله کنند.
آنها باید بدانند که زیرساخت فناوری و اکوسیستم فناوری سازمانشان چگونه کار می کند تا بتوانند نقاط ضعف درک شده را مشخص کنند و به معمار راه حل های بهتر بر اساس نیازهای تجاری کمک کنند.
آنها همچنین باید از یک پایگاه دانش آموختهشده حمایت کرده و به آن کمک کنند که تعیین و حل مشکل را در آینده تسهیل میکند.مدیران فناوری اطلاعات باید از قابلیتهای تصمیمگیری عالی برخوردار باشند تا بتوانند فناوریها و داراییهای جدید را بررسی کنند و تصمیم بگیرند که کدام یک برای سازمان برای سرمایهگذاری مناسب است. همچنین ممکن است با چندین فروشنده که خدمات، شرایط و پشتیبانی متفاوتی ارائه میدهند، ارتباط برقرار کنند.
قبل از تصمیم گیری نهایی باید تجزیه و تحلیل و مقایسه کرد. اغلب، آنها باید یک موقعیت خاص را تجزیه و تحلیل کنند و قبل از تصمیم گیری، خطرات فعلی و عواقب آینده را در نظر بگیرند.
این امر به ویژه برای کنترل تغییرات حیاتی یا موقعیتهای شکست/تصحیح و برای تصمیماتی که ممکن است تأثیر بلندمدت یا مالی بر سازمان داشته باشد، مرتبط است.مدیران فناوری اطلاعات همچنین باید در مورد استخدام، ترفیع، اخراج و سایر مسائل پرسنلی تصمیمات تیمی بگیرند.
۳- سازماندهی و مدیریت زمان
مدیران فناوری اطلاعات معمولاً خواسته های متعددی از زمان خود دارند که به مهارت های سازماندهی مؤثر و مدیریت زمان برای انجام مؤثر مسئولیت های خود نیاز دارد. همچنین ممکن است از آنها خواسته شود که بین پروژهها یا تیمهای مختلف چند کار انجام دهند – اگر چندین تیم را مدیریت کنند – بنابراین سیستماتیک بودن و ایجاد یک گردش کار موثر برای خود ضروری است.
مدیریت زمان و سازماندهی دست به دست هم می دهند. از وظایف مدیر فناوری اطلاعات درک یک برنامه و تلاش برای آن و محاسبه زمان است تا بتواند روزهای خود را برنامه ریزی کند و محصولات قابل تحویل خاص را تعیین کند.
آنها همچنین باید در تفویض اختیار مؤثر باشند، به ویژه زمانی که تقاضای زمان آنها چالش برانگیز است.
همچنین مهم است که زمان شخصی آنها را مدیریت کنید .به عنوان مثال، تعطیلات یا مرخصی ،تا اطمینان حاصل شود که آنها از زمان خود عاقلانه استفاده می کنندو سطح استرس خود را مدیریت می کنند.
از آنجایی که مدیریت تیم بخشی از شرح وظایف آنها است، مدیران فناوری اطلاعات نیز باید زمان تیم خود را به طور مؤثر برنامه ریزی کنند تا اطمینان حاصل شود که وظایف مطابق توافقات سطح خدمات سازمان و شاخص های عملکرد کلیدی انجام می شود.
ضمن اطمینان از کارایی و بهره وری تیم، آنها همچنین باید اطمینان حاصل کنند که سطح استرس اعضا قابل کنترل است و سلامت روان آنها برای کمک به کاهش جابجایی کارکنان تحت تأثیر قرار نمی گیرد.مدیران باتجربه IT هم تفکر بزرگ و هم توجه به جزئیات را نشان می دهند.
۴-مهارت های خودسازی
در یک صنعت پویا که در آن روندها و فناوری های جدید به سرعت در حال توسعه هستند، برای مدیران فناوری اطلاعات ضروری است که یک فلسفه شخصی یادگیری محور داشته باشند.
آنها باید در مورد پیشرفت ها و نوآوری های جدید در این زمینه به روز بمانند و در عین حال اطمینان حاصل کنند که مهارت های خود نیز به روز هستند.
آنها همچنین باید از چالشهای جدید و در حال تحول امنیت سایبری آگاه باشند تا به آنها کمک کند تا تلاشهایی را برای ایمن کردن سیستمها و دادههای سازمان خود انجام دهند.دورههای توسعه حرفهای یا گواهینامهها راهی عالی برای یادگیری مهارتهای جدید و تقویت مهارتهای قدیمی هستند.
بنابراین مدیران فناوری اطلاعات باید در صورت نیاز روی آنها سرمایهگذاری کنند. شرکت در کنفرانس ها و جلسات کاری راه خوب دیگری برای مشارکت در آموزش مداوم و به روز ماندن با بهترین شیوه ها و استانداردهای صنعت است.
۵-مهارت های تجاری
تفکر استراتژیک، مدیریت پروژه و مدیریت مالی
هر مدیر فناوری اطلاعات بخشی ضروری از سازمان است، بنابراین آنها باید تفکر استراتژیک قوی، مدیریت مالی و مهارت های مدیریت پروژه داشته باشند. با این مهارتها، آنها میتوانند به مدیریت ارشد کمک کنند تا برنامهریزی و بودجه زیرساخت فناوری اطلاعات، برنامهریزی منابع، توسعه و اجرای سیاستها و تحول دیجیتال را درک کند.
کی دیگر از مهارت های مهم تجاری که مدیران فناوری اطلاعات باید داشته باشند – یا توسعه دهند – به مدیریت تغییر مربوط می شود.آنها باید بتوانند یک فرآیند مدیریت تغییر موثر را اجرا کنند که ریسک را کنترل کرده و اختلالات را به دنبال تغییرات در زیرساخت فناوری اطلاعات به حداقل برساند.
نحوه ارتباط با ما
تماس با شماره 71053793
ارسال کلمه:مدیریت فناوری به سامانه پیامکی 100071053793
ثبت نام از طریق فرم عضویت سایت و تعیین وقت مشاوره
اینستگرام:wikilux.official
دیدگاهتان را بنویسید